*CORONA DOSSIER* CHI Essential Cosmetics: tips en informatie blog voor goede weerstand

*CORONA DOSSIER* CHI Essential Cosmetics: tips en informatie blog voor goede weerstand

Ter voorkoming van besmetting

Je hebt vast al de eerste tips en belangrijke weetjes gehoord of gelezen om het virus te voorkomen:  handen goed wassen met zeep (20 seconden lang en ook tussen de vingers) en houd minimaal 1,5 meter afstand tot mensen als je vermoedt dat besmetting op de loer ligt. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het Coronavirus uren besmettelijk kan zijn in lucht. Dit isgepubliceerd in de New England Journal of Medicine en het blijkt dat het COVID-19-virus in de lucht mogelijk zo’n drie uur kan overleven. Op plastic en roestvrij staal kan het virus maximaal drie dagen overleven. Op karton was het virus na maximaal 24 uur niet meer levensvatbaar. Daarom blijven wij adviseren: goed de handen wassen, olie verdampen en hou een airspray bij de hand. Denk er ook aan dat je deurklinken, trapleuningen en van alles vastpakt. Dus nogmaals: vooral de handen regelmatig ontsmetten!

Hoe de weerstand te verhogen

Dr. Geert Verhelst, veelzijdige arts en deskundige op het gebied van natuurlijke gezondheid: “Ondanks de enorme media-aandacht dat het coronavirus krijgt met daaraan gekoppelde goedbedoelde adviezen zoals handen wassen of -ontsmetten, geen handjes schudden en drukke plaatsen te mijden, is er één zeer belangrijk aspect waar nauwelijks over gesproken wordt: zorg ervoor dat je afweervermogen optimaal is! Want Louis Pasteur wist anderhalve eeuw geleden al dat toevallig contact niet de belangrijkste oorzaak is van een infectie en stelde ronduit: ‘het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop ze valt’.”

Het Coronavirus blijkt vooral verzwakte mensen aan te vallen, mensen met verminderde weerstand en/of mensen die al ziek zijn of oud en verzwakt zijn. Mensen met veel weerstand kunnen ook aangevallen worden maar lijken milde verschijnselen te hebben. Het is niet alleen nu, maar altijd belangrijk om jouw weerstand op peil te houden of te krijgen: voedzaam eten, voldoende slaap en rust zijn natuurlijk de belangrijkste zaken. Ter ondersteuning adviseren wij de voedingssupplementen spirulina en vitamine C. Het effect van het inzetten van spirulina en vitamine C voor het bevorderen van het afweersysteem is door meerdere studies duidelijk aangetoond!

Corona tips van Harmen Rijpkema, aromatherapeut:

– Was regelmatig de handen met water en zeep en spray de handen in met een Chi Airspray – er zit alcohol in en dit desinfecteert  goed.

– Zorg dat je een zakdoek bij de hand hebt waar je in kan niezen en hoesten – ‘impregneer’ de zakdoek met een paar druppels  Davos of tea tree olie.

– Gebruik de aroma inhaler met Davos en/of tea tree

– Een mondkapje dragen is in feite niet nodig als je niet hoest of niest – zo ja, dan bescherm je je omgeving ertegen – een paar druppels Davos en/of tea tree op het mondkapje geeft meer lucht.

– Weerstand verbeteren door o.a. inname van vitamine C, spirulina, en andere supplementen zoals Immunoton en Cat’s Claw.

– Tea tree is ook anti-viraal, en zorgt dat sommige virussen zich niet kunnen vermenigvuldigen, in ieder geval bij het influenzavirus

De volledige blog is hier te lezen: Blog CHI Essential Cosmetics

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *