Niet alle schoonheidsspecialisten die met het Franse merk Sothys werken, hebben hun instituut gesloten. Ineke Vollemans, directeur Sothys Nederland: “Ongeveer 30 procent van de schoonheidsspecialisten is nog aan het werk.”

“De salons in het Zuiden van het land zijn gesloten, maar er zijn nog genoeg dorpen en steden in het Midden en het Noorden van het land, waar nog geen coronabesmettingen zijn. De schoonheidsspecialisten in deze regio’s behandelen alleen de klanten die niet verkouden zijn. Hierbij nemen ze alle veiligheidsmaatregelen in acht zoals het gebruik van mondkapjes, beschermende handschoenen en ze ontsmetten de deurknoppen, penselen et cetera.”

Frankrijk
“Het hoofdkantoor van Sothys bevindt zich in Frankrijk. Daar mogen inwoners de straat niet meer op. Ze kunnen alleen nog een apotheek of arts bezoeken, naar het werk gaan en boodschappen doen. Het Franse exportteam van Sothys rouleert, zodat alles door blijft gaan, als medewerkers toch ziek worden.”

Telefoontjes
“Mijn medewerkers en ik krijgen momenteel veel telefoontjes van ondernemers: ze zijn ongerust. Ik probeer ze gerust te stellen, maar het lijkt wel een oorlogsscenario. Anderzijds merk ik ook dat ondernemers creatief worden. Kijk bijvoorbeeld naar de restaurants, zelfs die met Michelinsterren, die gerechten gaan thuisbezorgen. Wij zijn steeds telefonisch bereikbaar voor onze klanten en hopen een steun te zijn in deze moeilijke tijd.”

Adviezen
”Schoonheidsspecialisten adviseer ik online heel actief te zijn, want (potentiële) klanten brengen nu veel tijd op social media door. Verder is het goed dat ze veel contact met hun klanten houden. Nu schoonheidsspecialisten tijd over hebben, kunnen hun website herzien, verbeteren en attractiever maken. Ook is er nu eindelijk tijd voor een grondige lenteschoonmaak, een nieuwe indeling of misschien zelfs voor een verbouwing van hun salon of instituut. Met deze adviezen proberen we onze depositaires te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”