Nu de overheid adviseert om anderhalve meter afstand te houden, wordt het heel lastig voor schoonheidsspecialisten om hun werk te blijven doen. Beauty Trade Professionals (BTP) adviseert om salons te sluiten in verband met het coronavirus. ANBOS heeft net meegedeeld beautybedrijven vanaf dinsdag niet meer te openen tot 6 april. Marie-José Schut van MJ Amsterdam sloot haar salons zondag al uit voorzorg. We spraken Marie-José en vroegen haar naar de situatie bij haar bedrijf.

“Vorige week heb ik al werktijdverkorting aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van sommige ondernemers hoor ik dat ze aan hun huurbaas gevraagd hebben of ze even tijdelijk geen huur hoeven te betalen, ze hebben immers geen inkomsten. Soms wordt het gehonoreerd. Ik ben aan het uitzoeken hoe ik in aanmerking kom voor het noodfonds MKB. Deze week kijk ik wat ik allemaal kan doen om de schade te beperken. Hierbij heb ik veel steun van mijn boekhouder.
Zelf vind ik het onverstandig dat sommige salons maandag nog wel open waren, dan is het niet duidelijk voor de consument. Je ziet dat sommige brancheorganisaties een adviserende rol spelen voor hun leden. Dat is prettig, want er is zo veel behoefte aan informatie. Ik weet niet zo goed hoe het verder moet, maar niet iedereen moet op eigen houtje handelen. We moeten een blok vormen met de branche en de handen ineenslaan, zodat we snel kunnen schakelen met de andere professionals om ons heen. Duidelijkheid in de branche is daarbij van essentieel belang.”