Marijke Stoop van schoonheidssalon Attirance in Breda heeft zeven medewerkers in dienst. Hoe is de impact van het coronavirus op haar bedrijf? Hoe gaat ze met de situatie om?

“Deeltijd WW heb ik vorige week al aangevraagd voor mijn team en de bank heb ik geïnformeerd. Ook krijg ik goede informatie van mijn accountant en het bedrijf dat mijn salarisadministratie en personeelszaken regelt. Toch heb ik vanochtend zitten huilen: het lijkt zo’n onwerkelijke situatie.
Momenteel is mijn salon nog open en geven we behandelingen. Het valt mee met de klanten die afzeggen. Ook zie ik de aankopen op onze online shop toenemen. Als je zzp’er bent in deze situatie, heb je het iets gemakkelijker. Deze collega-schoonheidsspecialisten sluiten gewoon de deuren. Bij de salons met personeel, zoals bij mij, is het anders, wij moeten ons team uitbetalen ook al zijn er geen inkomsten.
Er is niet een bepaald potje vanuit een brancheorganisatie of iets, waar je aanspraak op kunt maken. Woensdag hebben we een teamgesprek. Dan bespreek ik met mijn medewerkers hoe het verder moet en hoe we er toch het beste van kunnen maken.”